top of page

PAYONEER / internacionalna kartica za online poslove

Payoneer-ove usluge koriste mnogi veliki igrači u svetu, uključujući Amazon, Google, Airbnb i UpWork. Dok kompanije poput PayPal-a nude slične mogućnosti, Payoneer ima jači fokus na međunarodne transakcije i nudi niže troškove od svojih konkurenata.


Bilo da plaćate ili primate uplate iz inostranstva, upravljate online biznisom ili raspolažete svojim sredstvima na računu, Payoneer je kartica koja vam omogućava da ovo činite u različitim valutama i eliminišete troškove medjunarodnih bankovnih transfera.


Payoneer MasterCard kartica je debitna kartica namenjena fizičkim ili pravnim licima. Payoneer karticu možete dobiti besplatno, jednostavnom registracijom na ovom linku


Kada se registrujete, posle 2 do 3 nedelje, kartica vam stiže na kućnu adresu. Izrada i slanje kartice je potpuno besplatno, a godišnje održavanje iznosi $29.95 i taj iznos vam se skida jednom godišnje.



PLAĆANJE KARTICOM NA POS TERMINALIMA I ONLINE

Na svim POS terminalima je omogućeno plaćanje i plaćate u onoj valuti na koju glasi račun, bez obzira na to gde se u svetu nalazite. Konverzija je automatska i vrši se po kursu tog dana. Provizija na uslugu plaćanja ne postoji od strane Payoneera, nije vezana ni za visinu računa, niti učestalost korišćenja kartice. Prilikom provlačenja kartice u radnjama, osim cifre na računu, nemate dodatnih troškova. Payoneer karticu možete koristiti i prilikom plaćanja na sajtovima, kako domaćim, tako i stranim.


PAYONEER I PAYPAL

Povezivanje Paypal-a i Payoneer-a kao servisa za plaćanje više nije moguće.


PODIZANJE NOVCA SA BANKOMATA

Pojedine banke određuju dnevne limite i broj transakcija koji se može ostvariti u okviru 24h. Neke od banaka u Srbiji imaju limit od 30 hiljada dinara dnevno. Najbolje bi bilo potražiti informacije o dnevnom limitu odgovarajuće banke čiji bankomate želite da koristite. Kada novac dižete sa bankomata, provizija je $3.15, bez obzira na sumu podignutog keša. Važno je da uvek birate da novac dižete bez konverzije, jer je Payoneer-ov kurs uvek mnogo povoljniji.


NAPLATITE SE OD KLIJENATA

Ako ste pravno lice, šaljete zahtev za plaćanje direktno kupcima. Klijenti tada mogu da plate onlajn putem bankovnog računa ili kreditne kartice. Payoneer vam ne dozvoljava da direktno naplaćujete klijentima. Umesto toga, zahtevate plaćanje preko platforme i čekate da kupac pokrene plaćanje. Sredstva se zatim prenose na vaš Payoneer račun, a vi možete deponovati sredstva na svoj bankovni račun ili koristiti novac putem Payoneer debitne kartice. Sredstva su dostupna odmah na vašoj Payoneer kartici, međutim, može proći dva do pet dana da sredstva legnu na vaš bankovni račun nakon što zatražite povlačenje.


Primanje novca je moguće od svih korisnika koji već imaju Payoneer karticu. Primanje novca je takođe moguće i od svih fizičkih i pravnih lica koja nisu Payoneer parntneri (tj. nemaju Payoneer karticu). U drugoj varijanti primanja novca spadaju i transakcije sa svih internet platnih kartica (domaćih ili stranih banaka), kojima sredstva prebacujete na Vašu karticu. Ove transakcije se proveravaju manuelno od strane Payoneera, tako da je moguće da potraju nešto duže nego prva varijanta primanja novca sa payoneer kartice koja se realizuje u roku od 2h. Troškovi primanja novca su manji od 4$ na 100$ transakcije (3.75%), i možete izabrati da li će troškove transakcije snositi osoba koja šalje ili osoba koja prima novac.


Kompanija nudi besplatnu aplikaciju, koja je dostupna i za iOS i za Android. Aplikacija vam omogućava da proverite stanje na vašem računu, pregledate transakcije, povučete sredstva i izvršite plaćanja.

 



124 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page