top of page

PLACEIT / jednostavna aplikacija za dizajn

Šta je PlaceIt? Ako ste ambiciozni, imate neki svoj biznis u razvoju, ako ste dizajner ili želite time da se bavite ili da samo prodajete neke proizvode verovatno ste do sada čuli da postoji nešto što se zove „PlaceIt“. Ovo je aplikacija osmišljena i reirana tako da se na njoj možete igrati svojom maštom, biti kreativni i početi da radite online na taj način. Ovo je mesto gde možete napraviti dizajn za razne proizvode, kreirati logo, slike za socijalne mreže, video materijale i još mnogo toga. Na ovaj način možete unaprediti sebe lično, druge ljude ali i svoje poslovanje. Sve što je potrebno jeste ideja, strpljenje i malo vremena koje treba posvetiti igranju i istraživanju na samoj aplikaciji. Ima li nečeg lepšeg nego kada radite ono što volite i dobro se zabavljate?



Kako se koristi PlaceIt? Pre nego što krenete u akciju procenite da li želite samo da vežbate dizajniranje ili krećete da namenski napravite sadržaj za svoj blog, instagram, Facebook profil ili nešto treće. Posle samog ulaska u aplikaciju, biće vam ponuđeno mnoštvo već kreiranih šablona. Postoje besplatni šabloni koje možete iskoristiti ako vam se sviđaju, ali mogu biti od pomoći i ako ste ovu aplikaciju pokrenuli bez konkretnog plana u tom smislu da vam daju neku ideju. Tako ćete otprilike znati u kom smeru želite da napravite svoj dizajn. Svoj nalog napravite besplatno ovde.


Opcije u PlaceIt-u. Sa leve strane otvara se Menu koji nudi niz branši koje su vam na raspolaganju. Tu su makete, dizajni, logoi, videi ili možda gaming? Biranjem svake od ovih opcija otvaraju se ostale ponude koje spadaju u tu oblast. Tako, na primer, biranjem opcije „Logo“ nudi vam se mnogo vrsta biznisa i poslova za koje bi mogli da napravite Logo u svrhu stvaranja jednog novog brenda. To su hrana i događaji, gaming, zdravstvena zaštita, muzika i drugo. I naravno kada detaljno odlučite područje delovanja, onda birate konkretan biznis. U slučaju da smo izabrali da ćemo kreirato Logo za Hranu, odlučićemo se za pekaru, kafić, pab, venčanje ili drugo što želimo ili nam j neko naručio. Na taj način se stvari dosta konkretizuju i možete se skoncentrisati na dalji rad.


Izrada dizajna na PlaceIt-u. Izaberite šablon prema sopstvenom ukusu i otvorite ga. Nakon što se prikaže dobijate alat pomoću koga o daljem izgledu odlučujete sami. Neka to bude neka slika za početak. Dodajte, izmenite ili izbrišite tekst na njoj, promenite boju. Opcija „Graphics“ sadrži dodatne stikere koje možete dodati ili zameniti. Dobra stvar je to što slobodno možete iskoristiti neki dizajn koji se nalazi u samom uređaju preko koga radite (mobilni telefon, tablet ili laptop). Zašto ne iskoristiti neki pejzaž ili zalazak Sunca na moru kao pozadinu vašeg dizajna. Budite kreativni, domišljati i igrajte se opcijama dok ne dobijete željeni rezultat. Kada konačno shvatite da je to ono što ste hteli da postignete, vreme je da preuzmete dizajn na svoj uređaj i tada on postaje vaše vlasništvo. O njegovoj daljoj sudbini samo vi odlučujete.


Prednosti PlaceIt-a. PlaceIt je aplikacija koja je neverovatno jednostavna za korišćenje. Same ideje koje već postoje na njoj daju vam široku lepezu dizajna koje možete iskoristiti kao svoje. Možete manje ili više menjati poziciju slova, tekst i sve ostalo. Od početne ideje ili šablona koji ste uzeli na korišćenje na kraju ne mora ostati ništa. Čak je i poželjno da stvorite nešto čega se niko drugi nije setio i da date svemu ličan pečat. Ljudi će znati to da prepoznaju. PlaceIt je stvoren da bude brz i lak za korišćenje, tako da nije potrebno izdvojiti mnogo vremena, već ste na par klikova daleko od produkta svog rada na ovoj platformi. Sve zavisi od toga koliko želite da istražujete, da menjate dizajne i igrate se alatkama. Zato iskoristite prednosti koje vam se nude, konkretno to je da PlaceIt odradi pola posla umesto vas.


Šta posle PlaceIt-a? Sada kada konačno imate dizajniran logo, video materijal ili sliku, dolazi podjednako lep deo zadatka. Postavite svoju sliku na nekoj od socijalnih mreža, video iskoristite ukoliko želite da budete vloger ili da izreklamirate proizvode. Na kraju krajeva, prodajte logo koji ste napravili nekoj kompaniji. Kako je ovo platforma koja uključuje „print on demand“ sadržaj, pustite mašti na volju i stavite svoju sliku na neki od proizvoda (kačket, jastuk, majicu...) i to će biti dobro odrađen posao na obostrano zadovoljstvo.

 



182 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page