top of page

REDBUBBLE - online prodavnica

Internet sajt koji nudi ljudima da se iskažu u svom punom potencijalu i kreativnosti, a uz to i da naplate „posao“ koji su možda odradili neobavezno pijući čaj. Da, postoji tako nešto i dostupno je svima, a da stvar bude još bolja – svi mogu da nauče kako to funkcioniše brzo i lako. RedBubble je internet platforma za sve ljude koji vole da fotografišu, crtaju, rade u Photoshopu i različitim programima za obradu slika, bilo da im je to glavni posao ili hobi. Svoj biznis možete početi bez ulaganja, sa jednim jedinim zadatkom – da budete kreativni. Pored toga, kao i u svakom poslu, morate biti konstantni i uporni i to će biti sasvim dovoljno da ostvarite pasivnu zaradu u ovom slučaju.


Kompanija je osnovana 2006. godine i to je globalna online prodavnica na internetu za „print-on-demand“ proizvode. Danas ovaj sajt ima oko trideset miliona poseta mesečno. RedBubble, kao i ostali sajtovi koji se time bave, omogućava korisnicima da postave svoj lični dizajn u vidu fotografija i da taj dizajn prodaju na nekom od proizvoda, kao što su: maske za telefon,majice, kape, šolje za kafu, bluze, kačketi i drugo. Korisnik ima jedinu obavezu da postavi svoj sadržaj i odabere proizvod koji želi, a sve ostalo tada prestaje da bude njegova briga (marketing, proizvodnja, štampanje, odnos sa kupcima, slanje...). Kada neko kupi proizvod sa vašim dizajnom, on se štampa i šalje kupcu, a to se sve dešava automatski. Nakon prodaje dobićete određeni procenat svog profita. Ono što je takođe dobra stvar je to što jedan isti dizajn možete da stavite na sve moguće proizvode koji su u ponudi. Dobar je za početnike, a za one koji čak i nisu kreativni postoje i drugi načini kako mogu osmisliti svoj sadržaj.

Nakon ulaska na sajt nephodna je registracija. Biće vam ponuđeno da ukucate email, odaberete korisničko ime koje će ujedno biti i ime prodavnice, tako da treba dobro razmisliti o tome. Korisničko ime bi trebalo da bude kratko i jasno. Naravno na kraju je opcija za postavljanje šifre i to je sve. Kako bi prodavnica izgledala ozbiljnije i profesionalnije poželjno je da se popuni sa što više podataka kao što je dodavanje slike, logoa, društvenih mreža i opisa. Ovo je svakako uticati pozitivno na kupce i privoliti ih da kupe proizvod sa baš vašim dizajnom.


Glavna stvar jeste postavljanje sadržaja. Za to postoji nekoliko načina. Mnogi ljudi koriste Photoshop kako bi napravili svoj dizajn. Kada uzmemo u obzir da to treba raditi konstantno i svakodnevno biti aktivan na stvaranju i postavljanju sadržaja na sajtu, onda je legitimno da se zapitamo da li postoji lakši način. Ovo pitanje takođe može postaviti i osoba koja nema talenat za takvu vrstu stvaralaštva. Predlažem vam odličnu aplikaciju PlaceIt, o kojoj možete čitati u blogu ovde.


Dodavanje dizajna na sajtu RedBubble je jednostavno, međutim treba misliti o tome da li će se baš oni naći na vrhu pretrage kada kupci budu pretraživali sadržaj sa ovoj stranici. Dobra vest je da to nije veliki problem. Nakon što se doda fotografija postoji opcija da je imenujete (najbolje sa par ključnih reči), a takođe i polje gde bi trebalo uneti „tagove“. Što više tagova i što su oni bolji je nešto što će podići vaš sadržaj prema vrhu pretrage. Njih takođe možete naći pretraživanjem nekog pojma na internetu kada vam se pojavi i mnoštvo sličnih i povezanih reči koje jednostavno samo možete prekopirati. Stavite kratak opis i izaberite proizvod tako da podesite da slika bude optimalna i da se dobro vidi na njemu. Još jedan klik i završili ste svoj posao. To je trenutak kada su proizvodi u prodaji i RedBubble preuzima dalji posao na sebe. Posle toga sve što sledi jeste procenat od svake prodaje koji stiže na račun prodavca. Sve u svemu, RedBubble je mesto koje spaja lepo i korisno, ne uzimajući puno vremena.



 


 





430 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Kommentar


Adi
Adi
09. Nov. 2022

Hvala puno, na znanju koje nesebićno dijeliš sa nama.

Gefällt mir
bottom of page